aaa

Hayster Healthy Herbs graszaad

Gras is niet zomaar gras!

Er bestaan tientallen grassoorten die, dankzij grasveredeling, ook weer opgesplitst kunnen worden in honderden verschillende rassen. Elke grassoort en elk ras kent specifieke eigenschappen en heeft, afhankelijk van het gebruiksdoel,  voordelen en nadelen.

Hayster heeft in samenwerking met diverse specialisten een aantal weidegraszaadmengsels speciaal voor paarden ontwikkeld. Vervolgens is eerst ruim vijf jaar onderzocht hoe deze mengsels het doen op verschillende grondsoorten met verschillende bemestingstoestanden en gebruikssystemen van het weiland.  

Uiteindelijk is Hayster tot 3 weidegraszaadmengsels gekomen die het best passen in het Nederlands klimaat en de Nederlandse bodemsamenstellingen. Grassen kunnen een bepaalde voorkeur hebben voor een bepaalde grondsoort, voor kruiden geldt dit des te meer. 

Verteerbaarheid, structuur en smakelijkheid vindt Hayster ook zeer belangrijk.  Belangrijke voedingsstoffen moeten goed benutbaar zijn, dus goed te verteren. Voldoende structuur in het gras is van essentieel belang voor de gezondheid van het paard. Daarom bevatten onze mengsels grassoorten die veel structuur bevatten en goed verteerbaar zijn.

Hayster heeft zijn uiterste best gedaan om mengsels samen te stellen die voor u het weide-management wat vereenvoudigen. De positieve eigenschappen, specifiek afgestemd op een paardenweide, zijn aanwezig in alle mengsels.
In de weidemengsels zitten uitsluitend grassen. Weidekruiden zoals paardenbloem, weegbree en dergelijke komen bij een goed weidemanagement vanzelf in het weiland. Extra kruiden inzaaien in het weiland heeft weinig effect (zeker op bepaalde grondsoorten) omdat deze kruiden meestal binnen 1 jaar verdwijnen. Wilt u perse wel kruiden in de weide dan dienen ze ieder jaar opnieuw ingezaaid te worden.  

De graszaden van Hayster bieden de volgende voordelen:

 
  • De graszaden zijn niet behandeld met chemische conserveringsmiddelen.
  • De graszadenmengsels zijn speciaal samengesteld voor het gebruik in de paardenweide.
  • Voor elke grondsoort en behoefte is er een graszaadmengsel.
  • De graszaden zijn gedurende het hele groeiseizoen inzetbaar.
  • Ook voor fructaangevoelige paarden is er een graszaadmengsel.
  • Geschikt voor inzaaien en doorzaaien.

 
Sorteer op:
 

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop