aaa

Google

Google

Google kwam eind augustus 2012 bij ons als jaarling van bijna 15 maanden. Ze was erg mager, zelfs voor een hardgroeiend veulen, aangezien het nog volop zomer was.

Op haar dag van aankomst mocht ze eerst lekker in de wei met onze pony en uitrusten van de vermoeiende gebeurtenissen. Aan het einde van de dag heb ik Google en Spotty even binnen gezet om ze apart te kunnen voeren. Op dat moment ging Google meteen op de voerbak luchtzuigen, het voer raakte ze nauwelijks aan. Ik was er niet blij mee en ging meteen met de fokker bellen. Het bleek dat ze het bij hen ook gedaan had bij het spenen en daarna....?

Ik besloot op dat moment dat het voor Google niet goed zou zijn om meteen weer de vrij lange reis terug te maken en sprak af met de fokker dat ik het een week zou aanzien. Ik heb dezelfde dag nog een emmer Pronutrin (maagzuurremmer) gehaald om te zien hoe ze daar op zou reageren. Google bleek positief te reageren op Pronutrin en ik trok de conclusie dat verzuring van de maag en de darmen wellicht de oorzaak zou zijn.

Daarop ben ik rustig op zoek gegaan naar informatie over het ideale dieet voor paarden met deze klachten. Na enkele weken besloot ik om Hayster Healthy Herbs te gaan proberen. Omdat dit voer absoluut vrij van granen en "rommel" is leek me dat het beste en ook omdat het dicht bij de natuurlijke behoefte van paarden staat.

Omdat Google vrij schraal was koos ik voor de Normaalbrok Plus, aangevuld met een scheutje lijnzaadolie. Google nam vanaf het begin het voer goed op maar bleef nog wel af en toe luchtzuigen, vooral op het moment van voeren. We hebben toen als proef de stal zo aangepast dat ze hiertoe geen mogelijkheid meer had (luikje voor het voergat, tralies voor de deuropening).

Na 7 maanden voeren met Hayster Healthy Herbs was het luchtzuigen helemaal over! In de zomerperiode hebben we onze stallen verbouwd en hebben de paarden enkele maanden 24/7 buiten gestaan. In september waren de stallen klaar en ook Google heeft weer een "gewone" stal met een voergat en een deur waar ze met het hoofd doorheen kan staan. Het luchtzuigen is verleden tijd en ik heb een gelukkige, gezonde merrie van 2,5 jaar! Iedereen blij.

 
Google eind september 2012, voor de start met Hayster Healthy Herbs.
 
Google, januari 2014!
 
 Google augustus 2014