aaa

Tjasse

Tjasse
 

Bijna een jaar geleden heeft Tjasse, een Friese ruin van 23 jaar door gezondheisprobleem de overgang van Pavo naar Haysters Healthy Herbs, gemaakt.

Tjasse kreeg gebitsproblemen en begon af te vallen. Hij had een afwijking aan het tandvlees, waardoor snijtanden losgingen zitten, hierdoor was grazen steeds moeilijker, terwijl hij vers gras juist zo nodig had om op gewicht te blijven.

Tijdens de zoektocht naar voer met vers gras erin, kwam de eigenaar van Tjasse bij Puur Paardenvoer terecht. Het paard kon op dat moment eigenlijk niet meer gebruikt worden, niet voor het rijden of  voor het mennen. De klachten waren: te weinig energie, een slechte vacht, duidelijke signalen van aftakeling.

 

In januari is begonnen met de HHH Superbrok Plus met een extra scheutje lijnzaadolie en het supplement HHH Vitaal Mix en naar behoefte ook wat Weidebrok. Tjasse begon langzaam weer fitter te worden,  de vacht verbeterde, de haren kwamen weer vlak te liggen en in het voorjaar kon de training weer op gepakt worden. Weliswaar zeer recreatief,  maar toch 2-3 keer per week uurtje voor de wagen.
 

Helaas na hartfalen op 24 jarige leeftijd is Tjasse van de een op andere dag plotseling is overleden. Voor de eigenaren echt in het harnas, want hij was weer geheel de oude! Dankzij Hayster Healthy Herbs!
 

Ook de andere Fries in het bezit van deze eigenaren, Taeke, krijgt uitsluitend producten van Hayster Healthy Herbs, Weidebrok en Normaal brok, altijd wat lijnzaadolie en afwisselend ter aanvulling van het seizoen een supplement.


Citaat van de eigenaren:

"Voor ons geen ander voer meer dan HHH, daar het alleen ingrediënten bevat, die het paard van nature ook zelf zou eten, het past perfect bij het rantsoen van volledige weidegang en hooi."

Tjasse voor de start met 
Hayster Healthy Herbs

 
 

  Tjasse (achterpaard) na enkele maanden voeren met Hayster Healthy Herbs, fit en weer voor de wagen.