aaa

Hayster Healthy Herbs


Hayster Healthy Herbs
 
1364829338-voergezond-logo.jpg
 
Over de producten van Hayster Healthy Herbs:
De waarde van een voer en de kwaliteit daarvan worden bepaald door hoe goed het voer kan worden verteerd en ook de mate van vrijgeven en opname van vitaminen en mineralen. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat de balans van voedingsstoffen precies goed is, anders kunnen er problemen ontstaan met de groei, voortplanting en prestaties van de paarden.

Hayster Healthy Herbs maakt gebruik van oude kennis aangevuld met moderne kennis en technieken, om zo tot een voer te komen dat vrij is van onnodige ballaststoffen en toevoegingsmiddelen. Gekeken wordt wat het paard in de vrije natuur tot zich neemt, en dat in elk seizoen. Bij het samenstellen van de producten wordt er onder andere om die redenen geen gebruik gemaakt van granen zoals tarwe, gerst, haver, maïs e.d. of reststromen uit de (voedingsmiddelen-) industrie, zoals melasse, vinasse, bietenpulp, sojaschroot, lignine etc. Per seizoen worden de samenstellingen van de brokken aangepast, afgestemd op de kruiden/grassen/bomen/ struiken die in dat seizoen beschikbaar zijn.

De producten van Hayster Healthy Herbs zijn vrij van chemische toevoegingen en genetisch gemodificeerde organismen en bevatten géén BHT (E321) of BHA (E320).
De grondstoffen worden zorgvuldig geteeld zonder gebruikmaking van kunstmest en/of kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Ook wordt er zeer zorgvuldig geoogst op bepaalde tijdstippen en op bepaalde manieren om een zuiver eindproduct te verkrijgen.

Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van conserveringsmiddelen, is er gekozen voor  "bestelling op afroep", dat houdt in dat wij minimaal één week van tevoren de producten moeten bestellen alvorens deze in ontvangst te kunnen nemen. De productie gaat van start wanneer het product besteld wordt. Zo garandeert Hayster Healthy Herbs altijd vers en zuiver voer voor uw paard.
 
Over de productie:
Alle Hayster Healthy Herbs producten worden op een zeer speciale manier gemengd en geperst,  daarvoor zijn eigen machines en een productielijn ontwikkeld waarvan geen kopiëen bestaan. Hierdoor zijn de behaalde temperaturen tijdens het productieproces gegarandeerd laag (<38 graden Celcius) dan andere fabrikanten kunnen behalen. De van nature aanwezige vitamines blijven op deze manier hoogwaardig in de producten aanwezig. Dit is één van de redenen waarom de producten van Hayster Healthy Herbs niet vergeleken kunnen worden met andere producten waar ook kruiden in verwerkt zijn. Hayster Healthy Herbs producten worden geproduceerd volgens de richtlijnen van het GMP+.

 
Waarom zijn kruiden nuttig voor paarden?
Voor paarden zijn kruiden altijd al een nuttig, natuurlijk onderdeel van het dagelijks menu geweest; kruiden behoren tot het paardendieet en worden optimaal benut in het spijsverteringskanaal van het paard. Wilde paarden hebben de vrijheid om kruiden te zoeken en hun instinct vertelt hen precies welke zij nodig hebben en welke niet.
In tegenstelling van wat sommige mensen denken eten paarden normaal gesproken elke dag bepaalde kruiden in bepaalde hoeveelheden. Het continu voeren van kruiden is daarom natuurlijk en gezond, mits dit binnen bepaalde perken gebeurt, in de juiste verhoudingen met de juiste grassen, bomen, struiken en andere kruiden.

Waarom geen losse kruiden voeren?
Omdat dit alles zeer complex is en zeer kleine marges kent, zijn wij
absoluut geen voorstander van het voeren van `losse` kruiden, zeker niet wanneer dit gebeurt zonder diepgaande gerichte kennis van zaken. Het los voeren van kruiden is vaak een oorzaak dat het dier ziek wordt of dat het gewenste (positieve) resultaat uit blijft.

En kruiden die in de weide groeien?
Op de moderne weide is vandaag de dag weinig variatie in grassoorten en kruiden. Een paardebloem, brandnetel en weegbree tref je in elk weiland wel aan, maar 70 á 80 soorten kruiden vind je nergens meer.
Dit is voornamelijk te danken aan hogere kunstmatige bemesting van weilanden, de selectie van zaden en hun chemische voorbehandeling.

Juist dit moderne weidemanagement is funest voor kruiden, vandaar dat men tegenwoordig maar weinig echte kruidenweilanden tegenkomt. Dit kan men in theorie veranderen door bepaalde kruiden in het weiland te gaan zaaien, maar wanneer men te weinig kennis heeft van weidebeheer verdwijnen deze kruiden als sneeuw voor de zon.

Krijgt mijn paard voldoende voedingsstoffen binnen met kruidenbrok?
Een groter aandeel van kruiden in de voeding is een natuurlijk potentieel, waardoor voldaan wordt aan de behoefte aan vitaminen, mineralen en sporenelementen, ook voor paarden die zwaar werk moeten verrichten of voor merries met veulens. Inmiddels zijn er diverse professionele fok- en springstallen die al jaren voeren met Hayster Healthy Herbs.

Een goede spijsvertering is de eerste voorwaarde (zie ook "spijsvertering paard") voor de optimale benutting van het voer wat een paard te eten krijgt. Naast vezelrijk voer (hooi) zijn bepaalde stoffen die in kruiden voorkomen erg belangrijk voor de algemene gezondheid van het paard.
Bekende stoffen zijn bijvoorbeeld de flavonoïden, fenolen, saponinen en sulfiden. Deze stoffen worden door de plant gebruikt ter bescherming tegen insecten, bacteriën en schimmels maar kunnen voor graasdieren medicinale uitwerkingen hebben.

Wat als ik geen kruiden aan mijn paarden voer?
Veel deskundigen hebben geconcludeerd dat vermindering van kruiden in diervoeding, toenemende luchtvervuiling en slechte kwaliteit van voedermiddelen de oorzaak zijn van een stijging van histamine. Histamine is verantwoordelijk voor onder meer het ontstaan van allergieën.
De afbraak van histamine lijkt af te hangen van bepaalde plantaardige bestanddelen en het is bewezen dat het voederen van kruiden een positief effect heeft op het verminderen van histamine of zelfs het laten verdwijnen van allergieën.

Welke kruiden kan ik gebruiken als mijn paard iets “extra” nodig heeft?
Specifieke klachten bij het paard kunnen met kruiden worden ondersteund. Er zijn verschillende kruiden die ideaal zijn voor gebruik bij aandoeningen van het bewegingsapparaat, hoest, huid, vacht, etc. Deze kruiden vindt u bij de "supplementen".

Hoe weet ik welke kruiden en hoeveel ik moet voeren?
Om te voorkomen dat paarden langdurig een over- of onderdosering krijgen van bepaalde mineralen, sporenelementen en vitamines, adviseren wij de puur natuurlijke Hayster Healthy Herbs brokken (8 soorten). Een dagelijkse dosering Hayster Healthy Herbs Kruiden levert belangrijke voedingsstoffen om een optimale behandeling van de stofwisseling en organen te waarborgen.

Nemen paarden de kruidenbrokken goed op?
Eén van de verschillen met de reguliere voeders is dat kruidenbrokken van Hayster Healthy Herbs niet op smaak gebracht zijn met suikers en/of zouten. Daardoor vallen de meeste paarden niet meer op de voerbak aan. Ze zullen het voer gedoseerd eten afgewisseld met hooi. Het kan zelfs zo zijn dat er brokjes in de bak achter blijven. Dat is het teken dat het paard verzadigd is en er geen behoefte meer is aan kruidenbrok of dat kan worden over gestapt naar een "lagere" soort.

Er zijn verschillende soorten voer, wat voer ik mijn paard?
Hayster Healthy Herbs kent verschillende soorten voeders die globaal als volgt ingedeeld kunnen worden:
  1. Weidebrok en Weidebrok Plus. De kruidenwei in brokvorm. Geschikt voor paarden die geen tot licht recreatief werk verrichten en voor sobere rassen als aanvulling op het hooi of beperkte weidegang. Weidebrok Plus is door het relatief hoge aandeel goed verteerbare eiwitten zeer geschikt voor paarden die schraal zijn en in gewicht mogen toenemen.
  2. Basisbrok en Basisbrok Plus. Voor paarden die recreatief gereden worden tot middelmatige arbeid, opgroeiende paarden, merries.
  3. Normaalbrok en Normaalbrok Plus. Voor paarden die dagelijks gereden worden, bij herstel na ziekte, voor merries, voor opgroeiende paarden.
  4. Superbrok en Superbrok Plus. Voor paarden die zware arbeid verrichten (bijv. sportpaarden, renpaarden) of iets extra's kunnen gebruiken, dekhengsten, drachtige en zogende merries, herstel na ziekte, opgroeiende paarden.
Eigenlijk kiest het paard zelf zijn brokken. Laat het paard meerdere dagen achtereen brokken liggen, dan kan men soms beter overgaan op een “lagere” brok, neemt de behoefte aan voedingswaarde toe dan stapt men over op een “hogere” brok.

Wat betekent de toevoeging "Plus" achter de broksoort?
Plus geeft aan dat er een hogere dosering kruiden en daarmee dus ook meer natuurlijke vitaminen, mineralen en vetten toegevoegd worden. De basis blijft hetzelfde en het resultaat is dat door de extra concentratie kruiden het eindresultaat ‘rijker’ is. Paarden die wat meer nodig hebben, maar geen hogere soort brok nodig hebben kunnen dus overstappen op de Plus variant.


 

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop