aaa

Puur Paardenvoer
Er was eens….
 

......Een mooie prinses (zwarte jaarlingmerrie). Wij kochten haar in augustus 2012 van de fokker. Het sprookje kreeg een vervelende wending, zoals dat in een sprookje gaat.
Helaas bleken haar maag en darmen erg gevoelig waardoor onze prinses ging luchtzuigen en 2 keer gaskoliek kreeg.

 
1364829623-DSC_0695.JPG
Google, oktober 2012
 Hierdoor zijn we ons gaan verdiepen in het maagdarmstelsel van paarden en ook in het aanbod voeders en ruwvoeders in Nederland, België en Duitsland. We zijn tot de volgende conclusies gekomen:
 • het verteringsstelsel van paarden is ingericht op het verteren van cellulose (vezels) en niet op het verteren van zetmeel (granen).
 • de meeste voeders bestaan voor het merendeel uit granen, dus uit zetmeel
 • de meeste voeders bevatten een aanzienlijk deel aan bijproducten, zoals resten die overblijven uit de suikerindustrie, voedingsmiddelenindustrie en zelfs uit de papierindustrie.
 • de meeste voeders bevatten veel (al dan niet verborgen) suikers en zouten.
 • de meeste voeders bevatten synthetische en vaak ook chemische toevoegingen.
 • de meeste ruwvoeders bevatten weinig variatie in grassen en kruiden.

Wij voelden ons flink voor de gek gehouden. We dachten altijd (meer dan 20 jaar lang dus) goed en gezond voer te kopen voor onze paarden, maar in feite kochten we E-nummers en reststoffen. Onze paarden aten altijd graag hun voerbak leeg, niet omdat ze hongerig waren maar omdat het voer heerlijk zoet smaakte, een tractatie! Maar zeg nou eerlijk, suiker (melasse, vinasse of wat dan ook) is geen verantwoorde voeding voor paarden.

Daarom zijn we erg blij met het voer van Hayster Healthy Herbs. Wij zien de volgende voordelen,
Hayster Healthy Herbs:
 • bevat geen granen (dus ook geen zetmeel uit granen), toegevoegde suikers en zouten.
 • bevat uitsluitend biologische natuurlijke ingrediënten, zoals grassen, kruiden, boomschors, mossen en planten. De ingrediënten worden per jaargetijde aangepast aan de behoefte van het paard.
 • bevat uitsluitend vitaminen uit natuurlijke bronnen.
 • bevat veel cellulose.
 • hoeft slechts in kleine hoeveelheden bijgevoerd te worden, paarden eten naar behoefte.
 • bevat géén reststromen uit andere industrieën.
 • wordt altijd vers bereid na bestelling en wordt op lage temperaturen gefabriceerd zodat de voedingsstoffen en vitaminen optimaal van kwaliteit blijven. De productie vindt plaats in een voederfabriek waar uitsluitend voeders van Hayster Healthy Herbs geproduceerd worden.

Kortom eindelijk een Puur Paardenvoer wat misschien duurder lijkt maar zichzelf uiteindelijk terug verdient omdat er maar weinig van bijgevoerd hoeft te worden en de kans op ziekten verkleind wordt.
 Hoe gaat het sprookje nu verder….

Na 7 maanden voeren met Hayster Healthy Herbs zien we dat onze "prinses" gezond is, goed groeit en zelfs helemaal gestopt is met luchtzuigen. Voor ons een teken dat de verzuring in maag en darmen opgelost is!
Ook de andere paarden doen het erg goed, ze zijn minder "explosief" en hebben een beter uithoudingsvermogen dan voorheen.

 
  
Google december 2013                                                            Google augustus 2014

 
Onze merrie Ode met brokkelhoeven heeft aanzienlijk betere hoeven, eindelijk kan ook zij zonder ijzers en blijven haar hoeven heel! Ook haar jaarlijkse probleem met mok in de zomermaanden is verleden tijd.

Spotty, onze ponyruin die gevoelig is voor hoefbevangenheid heeft nog nooit zo goed en energiek gelopen als nu en de hoefzolen zijn mooi stevig geworden. We letten in het groene seizoen heel goed op met de fructaantoestand in het gras (zie
fructaanindex). Wanneer het nodig is gaat Spotty in de zandpaddock of op stal met hooi.

En onze oudste ruin Kandinsky, ruim over de 20 jaar, is zo fit dat hij nog steeds leider van de kudde is.


 En ze leefden nog gezond en gelukkig!.......
 


Dit alles heeft ons doen besluiten om dit voer zelf te gaan verkopen, wij zijn na de testperiode meer dan tevreden We hopen als initiatiefnemers van Puur Paardenvoer dan ook dat andere paardeneigenaren ons volgen en net zo tevreden worden! Maar bovenal dat vele paarden zich gezond en gelukkig voelen met Hayster Healthy Herbs.

Wij willen graag paarden en mensen helpen in hun zoektocht naar een puur, verantwoord en paardwaardig rantsoen!

Het enige nadeel dat we tot nu ondervonden waren de bezorgkosten. Voor ons kwam dat neer op 4 euro per zak voer.
Doordat we nu zelf dit voer gaan distribueren kunnen we de bezorgkosten voor u zo laag mogelijk houden. Voor routes en mogelijkheden kijkt u even bij Service.

Ook is het mogelijk om het voer bij ons te komen ophalen, in overleg. De aanlevering van bestellingen zal 1 keer per 2 maanden plaats vinden zodat het voer altijd vers geleverd kan worden. Klik voor informatie op de button bestelprocedure.