aaa

Dekenwasservice

Dekenswasservice

Wij zijn inleverpunt voor vieze dekens. De dekens worden 1x per week bij ons opgehaald door een gerenommeerde professionele wasserij om gewassen te worden. Waterdicht maken van waterafstotende dekens en reparaties zijn ook mogelijk.

Het regelmatig laten wassen en onderhouden van paardendekens, dekjes en zadelpads verlengt de levensduur van deze dure spullen.. Om de kwaliteit te waarborgen wordt er gebruik gemaakt professionele machines en wordt er vloeibare zeep van een A merk gebruikt. Tevens worden de dekens standaard gedesinfecteerd voor overdraagbare ziektes zoals bijv. schimmels. Na het wassen en drogen worden de overige haren zoveel mogelijk verwijderd met een stofzuiger en worden de dekens weer in plastic hoezen ingepakt zodat ze stofvrij kunnen worden opgeslagen.

 

Reparatie

Vaak kunnen de dekens nog gerepareerd worden. De reparaties worden uitgevoerd met een industriële naaimachine en originele onderdelen.

Veel voorkomende reparaties zijn:  

  • Scheuren in dekens;
  • Loszittende biezen;
  • Het vervangen van kruissingels en bilkoorden;
  • Kapotte borstsluitingen en gespen.

 

Waterafstotende behandeling

De dekens kunnen via een speciaal proces waterafstotend behandeld worden. Hierbij wordt een film laag aangebracht op de buitenkant van de deken. Deze behandeling kan alleen op dekens die van origine waterafstotend zijn, dus niet op bv stal- of katoenen dekens. Er wordt geen garantie gegeven op waterafstotende dekens (ook niet na een waterafstotende behandeling). Dit omdat er ook kwalitatief minder goede dekens verkocht worden. Tevens is de staat van de deken ook van belang. De buitenstof slijt o.a. door het gebruik, zoals het bijten van andere paarden, schuren, rollen, het zonlicht etc..  

Prijslijst

Prijslijst dekenwasserij (voor stallen met 15 of meer dekens geldt een speciaal tarief, vraag ernaar)

Deken 13,00
Dekje 3,50
Dikke pad (western) 4,50
Transportbeschermers per set (4 stuks) 4,50
Bandages per set (4 stuks) 3,50
Peesbeschermers per paar 3,50
Waterafstotende behandeling 5,00

Kosten van reparaties

Kleine gaten, alleen buitenstof 7,50
Kleine gaten, alleen binnenstof 7,50
Grote gaten/scheuren 15,00
Gaten of scheuren door binnen]- en buitenstof 15,00
Voorsluiting, bilkoorden per set, kruissingel per stuk, kruissingelsluiting 7,50
Gaten bij sluitingen 15,00
Musketonhaak
Karabijnhaak

3,75
1,95

 

 

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop