aaa
Mini Liksteentjes Normaal
Mini Liksteentjes Normaal
Mini Liksteentjes Normaal
Mini Liksteentjes Normaal
4.05

Hayster Mini Liksteentjes Normaal, 1 kilo - tijdelijk uitverkocht - 

Zout is een mineraal dat erg belangrijk is voor de opname van suikers en eiwitten, de zenuwfunctie en de water- en elektrolytenbalans. Met het zweten verliest het paarden lichaam niet alleen veel vocht maar ook belangrijke voedingsstoffen, zoals natrium, kalium, calcium en chloride.

Onder normale omstandigheden wordt dit allemaal aangevuld via de voeding van het paard en bevat het gras ook voldoende. De praktijk wijst echter uit dat er grote kans is dat de behoefte groter is dan het rantsoen dekt. Ook worden veel paarden weilanden onjuist bemest waardoor er onvoldoende zout aanwezig is in het gras. Extra zout toedienen is dan gewenst en dat kan perfect met Hayster Mini Liksteentjes. 

Het grote verschil tussen Hayster Mini Liksteentjes en Hayster Liksteen Normaal is dat de mini liksteentjes gecontroleerd gegeven kunnen worden en een  grote liksteen vaak onbeheerd ergens wordt opgehangen, daardoor is er weinig overzicht hoeveel zout een paard tot zich neemt. Ook zijn de mini liksteentjes erg makkelijk voor op reis.

De Hayster Mini Liksteentjes kan men eenvoudig tussen het krachtvoer mengen in de voerbak. Omdat er in vrijwel alle gevallen ook wel zout in het rantsoen zit is het niet nodig om grote hoeveelheden mini liksteentjes te gebruiken: 1 steentje per dag of 2 dagen is in veel gevallen voldoende. 

Sommige paarden schuiven het mini liksteentje in de voerbak aan de kant en nemen het niet op; het is dan heel goed mogelijk dat het paard op dat moment al voldoende zout opgenomen heeft. Gezonde paarden voelen meestal wel aan of er behoefte is aan zout of niet maar het is raadzaam dat de verzorger dat goed in de gaten houdt om disbalans met betrekking tot de zouthuishouding te voorkomen.

Hayster mini liksteentjes zijn verpakt in zakjes van 1 kilogram.

Verpakking: papieren zak 1 kilo
Prijs: 3,85 euro