aaa

Ruwvoer

Ruwvoer

We krijgen de laatste tijd steeds meer vragen over goed ruwvoer. Goed ruwvoer herken je moeilijk aan het uiterlijk, je ziet namelijk niet hoe het met de mineralen in het hooi gesteld is.
Dan zijn er nog de verschillende soorten ruwvoer: hooi, voordroog, kuilgras, natuurhooi, Duits kruidenhooi, luzerne, stro. Wat voer je het beste aan je paard en waar koop je fatsoenlijk ruwvoer?

Het enige ruwvoer waar je een paard een plezier mee doet is hooi (en beperkt gras in de zomermaanden) en voor paarden die snel dik worden een gedeelte hooi en een gedeelte stro.
Natuurhooi, gefermenteerde soorten ruwvoer en luzerne zijn niet zo geschikt voor een paard.

Ook merken we steeds meer behoefte aan extra bezigheid voor het paard, zonder dat het natuurlijk voeren principe doorbroken wordt. We raden af om luzerne als extraatje te geven vanwege het te hoge percentage onverteerbare eiwitten en de toxines. Deze eiwitten  en toxines zijn een belasting voor o.a. de nieren en de lever.

We kunnen nu een alternatief aanbieden in de vorm van biologisch gehakseld  hooi zonder extra toevoegingen. Fijn gehakseld en ontstoft, los verpakt in papieren zakken van 5 kilo. U vindt dit product onder de naam Basic Nature.Ruwvoeders van Hayster Healthy Herbs

 
Ruwvoeders van kwaliteit 

Ruwvoeders van Hayster Healthy Herbs worden geteeld onder strenge gecontroleerde omstandigheden.

Dat wil zeggen dat er rekening gehouden wordt
met vele tientallen aspecten zodat de planten
onder goede (natuurlijke) omstandigheden kunnen groeien, waardoor er geen disbalans in de plant ontstaat wat betreft vitaminen en mineralen en
alle andere stoffen die in een plant aanwezig zijn.

Hierbij spelen o.a. grondsoort, bemesting, tijdstip van oogst, manier van oogst en dergelijke,  een belangrijke rol. Zo worden alle percelen bemest met organische mest en wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest, herbiciden en pesticiden. 

Het ruwvoer van Hayster Healthy Herbs wordt na de oogst opgeslagen in donkere loodsen met een vrijwel constante temperatuur; hierdoor zijn verliezen van bepaalde vitaminen in het ruwvoer nihil. 
De ruwvoeders van Hayster Healthy Herbs kan men onder verdelen in een aantal categoriën:
  • Hayster Basic Nature, een biologische kruidenweide in fijn gehakselde vorm, verpakt in papieren zakken van 5 kilo. Dit ruwvoer is ideaal om door de voeders van Hayser Healthy Herbs te mengen voor paarden die (te) willen eten, om paarden langer bezig te laten zijn met hun maltijd of voor oudere paarden die moeite hebben met lang hooi.
 

 

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop