aaa
Hayster Basic Nature
Hayster Basic Nature
Hayster Basic Nature
7.30

Hayster Basic Nature - 4 kilo - Vanaf juli 2023 weer verkrijgbaar.
 

Fijn gehakseld ontstoft biologisch hooi.
LET OP! Dit is een volumeproduct. bij verzending per post van 2 zakken wordt volumetoeslag van 1,50 euro berekend. Versturen van 1 zak = 7,25 euro, 2 zakken 8,75 euro.

We zijn lang op zoek geweest naar een vervangend product voor mensen die graag luzerne voeren. Het is na 2 jaar eindelijk gelukt om een stofarm grasproduct zonder toevoegingen te verkrijgen! Dit product bevat de voordelen van luzerne maar niet de (schadelijke) nadelen.

Luzerne bevat een hoog aandeel onbestendige (niet benutbare) eiwitten en pleegt daarmee een aanslag op de nieren, wat soms zelfs nierfalen tot gevolg kan hebben. De verteerbaarheid van luzerne is veel minder goed dan van gras of hooi.

Daarnaast is luzerne familie van de vlinderbloemigen (leguminosen) zoals klaver, soja en alfalfa. Van deze plantenfamilie is bekend dat ze bepaalde gifstoffen bevatten (alkaloïden, saponinen) die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid van het paard. Een weide vol klaver is dan ook de nachtmerrie van elke paardenhouder. Want bij gebrek aan gras gaan de paarden de klavers wel eten.

Hayster Basic Nature is goed verteerbaar, rijk aan structuur en ideaal om te mengen met het voer. Paarden die veel op stal staan hebben zo de mogelijkheid om nog langer te peuzelen. Ook voor schrokkers is deze manier van voeren ideaal om dat ze de brokjes tussen het hooi moeten zoeken en geen grote happen meer kunnen nemen. Voor oude paarden die geen lang hooi meer kunnen wegkauwen is dit een ideale vorm van ruwvoer.

Het gehakselde hooi is afkomstig uit biologische gecontroleerde teelt en bevat een ideale variatie aan grassen, planten en kruiden, het is zongedroogd en ontstoft alvorens het in de papieren zakken verpakt wordt. Gegarandeerd vrij van Jacobea-achtigen en Herftsstijloos.

Er worden geen hulpstoffen toegevoegd aan dit product zoals oliën, propionzuur, melasse of andere kleefmiddelen. Hierdoor zal er altijd een restje gruis in de zakken overblijven doordat door transport en stapelen gedroogde bladdelen vergruizen.


Verpakking: papieren zak 4 kilo